Jazz Middelheim annuleert tweede podium: "We willen de toekomst van ons topfestival veiligstellen"

De organisatie achter Jazz Middelheim heeft beslist om het tweede podium te schrappen. De organisatie wil geen financiële risico's lopen, zegt organisator Bertrand Flamang: "Er wordt momenteel gewerkt aan de bruggen in park den Brandt. Dat zou een negatieve invloed kunnen hebben op onze bezoekerscapaciteit of zelfs tot extra kosten kunnen leiden. Om ook in de toekomst edities te organiseren waar we trots op kunnen zijn, vermijden we nu liever risico's."

Jazz Middelheim gaat volgende week vrijdag van start. Festivalgangers zouden normaal ook van een tweede podium, de club stage,  hebben kunnen genieten. De organisatie beslist nu om die plannen af te voeren omwille van financiële en praktische redenen. "Jazz Middelheim is het eerste vierdaagse topfestival in België. Dat moeten we veilig stellen om volgend jaar weer een topeditie te kunnen organiseren", aldus Flamang.

Artiesten niet in de kou gezet

Flamang benadrukt dat ze de geboekte artiesten en hun omgeving niet aan hun lot overlaten: "De belangrijkste concerten verhuizen naar het hoofdpodium. De belangrijkste bands treden dus nog steeds op. Artiesten wiens optreden nu wel geannuleerd wordt, krijgen van ons een schadevergoeding. Ze hadden zich tenslotte vrijgehouden voor ons."

Elke artiest die we nu moeten afzeggen, is er één te veel

Organisator Bertrand Flamang

Aan de bezoekerscapaciteit wordt wel niet geraakt. "We mikken nog steeds op 4.000 bezoekers per dag. Zo'n programma als het huidige kunnen we niet aan een kleiner publiek aanbieden", legt de organisator uit. 

Dat programma trekt aan volgens Flamang: "De ticketverkoop verloopt eigenlijk zoals bij een normale goede editie. We bidden voor mooi weer. We hopen dat die solidariteit met de festivalsector, waar al zo lang over gepraat wordt, naar boven komt. Het belangrijkste voor ons is dat we in deze tijden een internationale topaffiche met het nodige Belgische talent kunnen aanbieden. Dat is al een hele prestatie." 

Meest gelezen