Zo zullen de nieuwe bruggen eruit zien.
Stad Mechelen

Mechelen start bouw van bruggen aan Keerdok: "Missing link tussen centrum en Mechelen-Noord"

In Mechelen start vandaag de bouw van twee bruggen aan het Keerdok. Er komt zowel een fiets- en voetgangersbrug als een brug voor gemotoriseerd verkeer. De bruggen zullen een nieuwe wijk met 800 woningen, een park en een parkeergarage verbinden met het stadscentrum. "Zo werken we weer een missing link weg in ons zacht verkeersnetwerk", zegt Greet Geypen (Open Vld), schepen van Stadsvernieuwing. 

In Mechelen wordt vandaag gestart met de werken voor de bouw van een fiets- en voetgangersbrug en een brug voor gemotoriseerd verkeer over de Afleidingsdijle. De bruggen kaderen binnen het stadsontwikkelingsproject Keerdok. Sinds 2018 is de stad bezig met het aanleggen van een compleet nieuwe woonwijk met een hotel, een publiek park en een parkeergebouw rond het Keerdok en de Eandissite. 

De realisatie van de twee bruggen vormt de derde grote fase van de herontwikkeling. Eerder werd het viersterrenhotel Van der Valk al geopend. "Een tweede fase was het bouwen van de parkeergarage op de Eandistip. Die werken zitten volledig op schema", aldus Geypen.

De twee bruggen zijn cruciaal om de nieuwe woonwijk bereikbaar te houden

Schepen Patrick Princen (Groen)

Betere ontsluiting

Volgens schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Groen) vormen de bruggen het missende puzzelstuk in het verkeersnet van de stad. "De twee bruggen zijn cruciaal om de nieuwe woonwijk bereikbaar te houden. Via de brug voor het gemotoriseerd verkeer kunnen automobilisten vanop de N16 eenvoudig van het hotel en de nieuwe woningen aan het het Rode Kruisplein bereiken. De fiets- en voetgangersbrug verbindt het stadscentrum en het Keerdok niet alleen met het parkeergebouw, maar ook met de nieuwe en bestaande woonwijken in Mechelen-Noord."

De bruggen zouden klaar moeten zijn in maart van volgend jaar. Vervolgens zal het openbare domein tussen het parkeergebouw en de bruggen nog aangelegd worden. Princen hoopt tegen de zomer van volgend jaar klaar te zijn met het project.

Meest gelezen