Foto: Radio 2

Na twee jaar sluiting opnieuw zwemmers in Nijlen: "Voelt als thuiskomen"

Het zwembad van Nijlen is vanaf vandaag opnieuw open voor het publiek, nadat het twee jaar gesloten was voor herstellingen. Die zijn nu achter de rug en het zwembad kan er weer 10 jaar tegen. "Het was toch wat puzzelwerk om alles geregeld te krijgen tijdens de sluiting, vooral voor de ouders", zegt Brigitte Van Wichelen van triatlonclub Kempisch Triatlon Team.

Nadat het zwembad twee jaar gesloten was voor noodzakelijke herstellingen, zwemmen er nu weer mensen in het zwembad van Nijlen. "Toen we het nieuws te horen kregen, konden we het niet geloven. We zijn met de triatlonclub drie jaar niet in het zwembad geweest, maar het voelt echt als thuiskomen", vertelt Van Wichelen. 

De 200 leden van de triatlonclub konden wel terecht in andere zwembaden. "We mochten trainen in de zwembaden van Heist-op-den-Berg, Herentals, Lier en Antwerpen", gaat Van Wichelen verder. "Het was wel niet altijd gemakkelijk voor de ouders om hun kinderen telkens zo ver weg te brengen. Een zwembad is toch wel belangrijk, voor mij is het een basisbehoefte."

De club zal pas in september opnieuw in Nijlen trainen, maar inwoners kunnen er vanaf vandaag al terecht. De hele maand augustus kan je er gratis zwemmen. Je moet wel nog reserveren vooraf. 

Meest gelezen