AFP or licensors

Pandatweeling geboren in Franse zoo: "Ze zijn prachtig" 

In de Franse zoo Beauval is afgelopen weekend een pandatweeling geboren. De welpen verkeren in goede gezondheid. "Beide baby's zijn roze, zijn perfect gezond en zien er vrij groot uit. Ze zijn prachtig", verklaart de directeur van de zoo, Rodolphe Delord.

De tweeling is de nieuwste aanwinst in de pandafamilie van de zoo. Naast Huan Huan, de moeder en de panda die door China werd uitgeleend aan de zoo, bestaat de familie verder nog uit hun vader Yuan Zi en hun grote broer Yuan Meng, geboren op 4 augustus 2017. Opmerkelijk: het is niet de eerste keer dat Huan Huan een tweeling baarde. Yuan Meng, de grote broer van de tweeling, werd via  kunstmatige inseminatie op de wereld gebracht en had ook een tweelingbroer, die de geboorte jammer genoeg niet overleefde.

Een verzorgster van het Chinese centrum dat onderzoek doet naar de reuzenpanda was naar Frankrijk afgezakt voor de geboorte. Ze kon de eerstgeboren panda al onderzoeken, verzorgen en in een couveuse plaatsen. Die panda woog 149 gram bij de geboorte. Ook het tweede diertje zal grondig onderzocht worden, zodra de verzorgers het kunnen benaderen.

(c) Belga
AFP or licensors

Eind maart hadden de twee reuzenpanda's, Huan Huan en Yuan Zi, een van de belangrijkste attracties van de dierentuin, een poging tot paren gedaan. Uit voorzorg werd ook een kunstmatige inseminatie uitgevoerd, aangezien de vrouwelijke panda slechts 24 tot 48 uur per jaar vruchtbaar is.

De twee pasgeboren panda's zullen pas over 100 dagen een naam krijgen. De vrouw van de Chinese president zal de namen mogen kiezen, meldt de dierentuin.

Meest gelezen