Radio 2

Strandcabines beschadigd in De Panne: "Verwittig de politie als je iets verdacht ziet"

In De Panne zijn 10 strandcabines beschadigd door vandalen. Het slot werd telkens geforceerd, maar of er iets gestolen is, is nog niet duidelijk. Vlak voor het weekend werden nog 26 strandcabines beschadigd in buurgemeente Koksijde.

Aan de Westkust is er momenteel een golf van vandalisme van strandcabines bezig. De sloten worden geforceerd en  op de cabines wordt graffiti gespoten. Vanmorgen ontdekte een eigenaar van een strandcabine in De Panne dat zijn cabine beschadigd was. Hij deed een toertje op het strand en ontdekte dat de sloten van nog 9 andere cabines geforceerd waren.

Iets gezien?

Vorige week werden er ook al 26 strandcabines beschadigd in buurgemeente Koksijde. De politie denkt aan verschillende daders, zoals jongeren die na sluitingstijd van de cafés onder invloed zijn en op het strand blijven rondhangen en zich daar uitleven op de strandcabines. Er zouden al enkele daders geïdentificeerd zijn.

De politie houdt meer toezicht op het strand, maar overal tegelijk zijn, is onbegonnen werk. Daarom kunnen buurtbewoners ook een oogje in het zeil houden. Wie iets verdacht merkt, kan altijd de politie verwittigen.

Meest gelezen