Topsportschool voor volleybal in Vilvoorde krijgt opknapbeurt en uitbreiding

Het Eurovolleycenter in Vilvoorde wordt gerenoveerd en krijgt een uitbreiding. Het gebouw aan het domein Drie Fonteinen is al 35 jaar oud en is dus toe aan opfrissing. Een voetbalveld maakt plaats voor een sporthal met vijf volleybalterreinen. Het centrum zal 's avonds en in het weekend ook beschikbaar zijn voor andere clubs uit Vilvoorde en bijvoorbeeld voor events. De vernieuwing moet klaar zijn binnen twee jaar.

Sport Vlaanderen keurt in samenwerking met stad Vilvoorde de vernieuwing goed. Zo heeft de topsportschool binnenkort  extra infrastructuur erbij, zoals een fitness. Ook zal het centrum volleybal nog meer in de kijker zetten in de regio. Dat zegt Geert De Dobbeleer, algemeen directeur van Volleybal Vlaanderen. "We willen de Vilvoordenaar aanzetten tot actieve sportbeoefening. Daarnaast willen we topsport dichter bij de mensen brengen met internationale toernooien en bijvoorbeeld een beachvolleymatch op de grote markt", zegt De Dobbeleer. 

De stad Vilvoorde stelt de zaal ook open voor andere clubs. "De topsportactiviteiten vinden voornamelijk overdag plaats, dus 's avonds en in het weekend is er zeker plaats voor andere clubs om gebruik te maken van de infrastructuur", verklaart De Dobbeleer. Het project zal in totaal 1,75 miljoen euro kosten waar Volleybal Vlaanderen ruim 800.000 euro voor zijn rekening neemt. 

Meest gelezen