Radio 2

Politie Temse gaat extra patrouilleren na enkele brandstichtingen van afgelopen maanden

Voor de tweede keer in korte tijd is in Temse een brand uitgebroken aan een vogelkijkhut bij het geboortebos, dichtbij de Scheldedijk. Begin vorige maand werd ook al brand gesticht aan de kijkhut. Van de daders is voorlopig geen spoor. De politie van Temse laat wel weten dat ze meer gaat patrouilleren op plaatsen waar jongeren vaak rondhangen.

In Temse hebben onbekenden voor de tweede keer brand gesticht aan een vogelkijkhut naast het geboortebos tussen de Scheldedijk en de Fonteinstraat. De kijkhut is volledig uitgebrand. Naast de hut gingen ook een informatiebord en een vuilnisbak mee in de vlammen op. Begin vorige maand werd ook al eens brand gesticht aan de kijkhut. Toen bleef de schade beperkt tot enkele zwartgeblakerde balken. 

Populaire plek bij jongeren

Volgens buurtbewoners is de plek geliefd bij jongeren om er wat rond te hangen. Ook op andere plaatsen in Temse werden de voorbije maanden regelmatig vuurtjes gemaakt. Op de terreinen van de oude steenbakkerij in Steendorp, enkele kilometers verderop moest de brandweer al enkele keren tussenkomen nadat jongeren er brandjes hadden gesticht. 

Korpschef bij politiezone Kruibeke-Temse, Wim Pieteraerens, is de daders op het spoor. "Er is een piste die meer info zou kunnen geven", klinkt het. "We gaan in de tussentijd meer gerichte acties doen op de locaties waar brand is gesticht. Daar zullen we heel alert zijn, maar we focussen ons toch vooral op jongeren."

kasto80

Meest gelezen