AFP

Autodelen zit in de lift in Gent, tot 50 procent meer gebruikt dan andere jaren  

Net zoals vorige zomer stijgt het gebruik van autodelen fors in Gent. Het autodeelbedrijf Cambio merkt dat mensen steeds vaker deelauto's gebruiken, tot 50 procent meer. "We hadden ons er ook dit jaar op voorbereid dat veel mensen in eigen land zouden reizen", zegt directeur Geert Ghesquière.

Autodeelsysteem Cambio doet het goed deze zomer. In Gent en omstreken werd Cambio de voorbije maand veel meer gebruikt dan andere jaren, tot wel 50 procent meer. Ook vorige zomer waren die cijfers al heel hoog. Dat kwam toen volgens het bedrijf door het wegvallen van verre reizen. Deze zomer mogen we alweer wat meer reizen, maar dat heeft dus geen invloed gehad. En daar had het bedrijf ook op gerekend. "Wij hadden ook voor dit jaar ingeschat dat mensen vooral zouden kiezen voor een vakantie dichterbij, omdat er toch nog redelijk wat onzekerheid was over veel buitenlandse reizen", zegt directeur Geert Ghesquière.

Wagenpark uitbreiden

Bij Cambio zijn ze niet verrast door de drukke zomer. "We hadden ons daar toch een stuk op voorbereid", vertelt Ghesquière. "Dat hebben we gedaan door ons wagenpark uit te breiden, net voor de zomervakantie. En zelfs met die uitbreiding, merken we dat de vraag nog altijd heel groot blijft."

Cambio verwacht dat de vraag wel weer zal dalen na de zomervakantie. En wat ook opvalt is dat er niet per se veel nieuwe gebruikers zijn die zich aanmelden voor een deelauto. Het zijn vooral bestaande leden die in de zomermaanden meer gebruik maken van de deelwagens. 

kasto80

Meest gelezen