GeoDynamics

Avonturiers kunnen veiliger reizen dankzij Kortrijkse "trackers": "Systeem geeft om de 10 minuten signaal door"

Zo'n 8.000 reizigers in IJsland, Noorwegen, Zweden en de Balkan krijgen de komende weken een toestelletje mee van het Kortrijkse technologiebedrijf GeoDynamics. Het gaat om mensen die een avontuurlijke reis doen met het bedrijf Travelbase. Het toestelletje stuurt regelmatig coördinaten door, zodat de avonturiers snel teruggevonden worden als er iets misloopt. 

Een bergtocht of een lange kanotrip voor de boeg? Avonturiers kunnen vanaf nu rekenen op de Kortrijkse trackers van het technologiebedrijf GeoDynamics. "Het gaat om trackers, die in verbinding staan met satelieten", zegt Stijn Stragier van het Kortrijkse bedrijf. "Het grootste voordeel van dit syteem is dat het gebruikt kan worden in extreem afgelegen gebieden. Ik denk dan aan de Zweedse meren of de bossen in het Balkan-gebergte, plaatsen dus waar er geen gsm-verbinding mogelijk is."

SOS-knop

De trackers sturen om de 10 minuten een positie door. "Je kan vanop afstand volgen waar iemand zich precies bevindt", gaat Stijn voort. "Op de tracker zelf staan er ook nog 2 knoppen, waar de persoon in nood op kan duwen. Een knop is om niet-dringende hulp aan te vragen en eentje om dringende hulp aan te vragen. Een soort SOS-knop, zeg maar. Naast de plaatselijke gidsen worden dan ook de lokale hulpdiensten automatisch verwittigd als je op die SOS-knop duwt."

GeoDynamics

Meest gelezen