Eén

Bruggeling Reynout Dekimpe speelt vanaf september de rol van Kobe in "Thuis"

Acteur Sid van Oerle kondigde zonet aan dat hij even afscheid neemt van "Thuis". Hij speelt in de soap het personage van Kobe Baert. Vanaf 20 september zal Reynout Dekimpe uit Brugge die rol vertolken. "Ik ga Kobe op mijn eigen manier invullen als acteur, maar het blijft wel Kobe natuurlijk", zegt de Bruggeling. 

Dekimpe krijgt de kans om Kobe te spelen, omdat Sid van Oerle (de acteur die nu de rol van Kobe Baert speelt) een paar maanden pauze neemt. "Ik neem een sabbatical van een aantal maanden,” vertelt Sid. “In die periode ga ik de tijd nemen om te herbronnen en het heden en de toekomst op een rijtje te zetten. Even temporiseren.  Het coronajaar is een periode, die er bij heel wat mensen op ingehakt heeft, ook bij mij.  Daarom heb ik nu besloten om Kobe voor enkele maanden door te geven aan een collega-acteur, zodat ik het even rustiger aan kan doen."

Gemiste oproep

"Het was eind juli en ik was met de motor een roadtrip aan het maken door Vlaanderen," vertelt Reynout Dekimpe. "Ik had een gemiste oproep van de producer van "Thuis" met de vraag of ik kon terugbellen. Ze vroegen me of ik tijd en zin had om er meteen in te vliegen. Een dag na dat telefoontje ben ik in de studio’s in Leuven al de scenario’s gaan oppikken en werd ik onder handen genomen door de stylisten." 

Eigen invulling

Reynout zal zeker enkele maanden lid van de "Thuis"-cast zijn. "Ik ga Kobe op mijn eigen manier invullen als acteur, maar het blijft wel Kobe natuurlijk", zegt de Bruggeling. "Ik krijg heel veel vertrouwen van de ploeg en dat stemt me wel gerust, al blijft het een sprong in het diepe."

Eén

Meest gelezen