Drie verdachten gevat na klopjacht van politie en buurtbewoners op brandstichters in takelbedrijf

In Kapelle-op-den-Bos was er maandagavond een klopjacht op twee mannen en een vrouw die bij een takelbedrijf een voertuig in brand hadden gestoken. Zowel politie als bewoners hadden de achtervolging ingezet en met resultaat, want de drie verdachten konden gevat worden.

 “Het was zoals in een film”, vertellen Patricia en haar dochter Julie uit Kapelle-op-den-Bos. "Mijn man was het gras aan het maaien toen we plots een zware klap hoorden, precies alsof er een auto-ongeval was gebeurd. Maar als snel zagen we dat een van de auto's in ons takelbedrijf in brand stond. Even verderop zagen we twee jonge gasten weglopen en over de poort van het takelbedrijf klimmen. We hebben onmiddellijk de achtervolging ingezet, samen met enkele andere buurtbewoners, maar helaas geraakten we hen kwijt."

Eén van de verdachten liep ernstige brandwonden op onder meer aan zijn gezicht

Patricia

Intussen werd de politie gebeld. "Als snel kon de politie een van de twee verdachten en een derde medeplichtige in een auto oppakken", vertelt Patricia. "Wij hadden al een vrouw zien staan met een auto in de buurt van het bedrijf. Eén van de twee verdachten was in die auto gesprongen, maar de politie kon hen klemrijden toen ze probeerden te vluchten. Met een politiehelikopter werd er verder gezocht naar de laatste, derde dader, die tussen de maïsvelden zat.  Hij kon uiteindelijk ook gevat worden. De man had ernstige brandwonden opgelopen aan onder meer zijn gezicht." 

Verhoor

Waarom de verdachten de auto in het takelbedrijf in brand staken is nog niet duidelijk. "Het gaat om een Range Rover die al zes maanden bij het takelbedrijf gestald werd wegens niet-verzekering", vertelt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. Een branddeskundige heeft intussen ook vastgesteld dat er zowel vooraan op de passagiersstoel als op de achterbank brand is gesticht. De drie verdachten verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter die beslist over hun verdere aanhouding. Het gaat om twee mannen,  een van 18 jaar en een van 17 jaar uit Elsene, alsook om een vrouw van 24 uit Schaarbeek."

Meest gelezen