Ecuador neemt ruim 2 ton cocaïne in beslag die bestemd was voor België

In de Ecuadoriaanse haven Guayaquil is ruim 2 ton cocaïne in beslag genomen die bestemd was voor België. De drugs waren verpakt in zwarte jutezakken en zaten verstopt in een container met hout.

Volgens de Ecuadoriaanse politie is de drugsvangst goed voor een straatwaarde van 125 miljoen euro. Ongeveer gelijktijdig vonden drugsbestrijdingseenheden ook nog 27 kilo cocaïne in een andere container, bestemd voor Rusland. Bij de twee operaties werd in totaal 2.150 kilo cocaïnehydrochloride in beslag genomen.

In Ecuador loopt nu een onderzoek naar wie betrokken is bij deze drugstrafiek. Alleen in Guayaquil zijn dit jaar al 44 ton drugs in beslag genomen. De meeste drugs die ontdekt worden in de haven van Antwerpen komen uit Latijns-Amerika en worden verscheept in Ecuador, Colombia of Brazilië.

Meest gelezen