Foto: Radio 2

Een nieuwe sport uitproberen? In Lier kan je discgolfen, een combinatie van golf en frisbee

In Lier kan je nog tot eind september kennismaken met een nog relatief onbekende sport: discgolfen. Discgolfen heeft wel wat weg van golf, maar het wordt met een frisbee gespeeld in plaats van met een bal en club. "In augustus en september staat er een parcours op het terrein naast het zwembad in Lier, zodat iedereen het kan uitproberen", zegt Michel De Herdt, sportfunctionaris in Lier.

Wie een nieuwe sport wil uitproberen, kan in Lier discgolfen. "Het is een combinatie van golf en frisbee. Je moet de frisbee in het mandje krijgen met zo min mogelijk worpen. En zo volg je dan een parcours", vertelt De Herdt. "Net zoals bij golf wint de persoon met minst aantal worpen." 

Wie zelf een frisbee heeft, kan gratis discgolfen

Michel De Herdt, sportfunctionaris Lier

Wie wil discgolfen, kan dat ook gratis doen. "Wie zelf een frisbee heeft, kan gratis meedoen aan het discgolfen. Als je geen frisbee hebt, kan je er een huren bij het zwembad De Waterperels", zegt De Herdt.

Het discgolfparcours is een samenwerking van 6 gemeenten. Het parcours heeft al in Duffel en Bonheiden gestaan en staat nu dus in Lier. Later zal het nog verhuizen naar andere gemeenten in de buurt. 

Meest gelezen