Radio 2

Familie en buren keken in Oostende samen naar hordeloper Michael Obasuyi op de Spelen: "Spijtig dat hij halve finale niet haalde"

Caroline Decuyper en Omoruyi Obasuyi gooiden hun huis op de Vuurtorenwijk in Oostende open voor het debuut van hun zoon Michael op de Olympische Spelen. Een 25-tal mensen kwam kijken naar de televisie in hun woonkamer. De 21-jarige Michael werd zesde in zijn reeks en kon zich niet plaatsen voor de halve finale. "Jammer, want hij kan beter", vindt zijn mama.

Caroline Decuyper had op de Vuurtorenwijk in Oostende affiches gehangen met foto's van haar zoon Michael Obasuyi. Ze vond dat zijn prestaties als atleet te weinig aandacht kregen. Er kwamen heel wat reacties. "Ik was eerst van plan om alleen met een vriendin naar de wedstrijd te kijken. Met de gordijnen dicht en de gsm's uit. Maar ik ben blij dat ik de deuren van mijn huis opengegooid heb om samen met familie, vrienden en buurtbewoners te kijken. Ik was minder zenuwachtig. Het hielp dat ik de stress kon delen met anderen."

Radio 2

Wanneer Michael het stadion in Japan binnenliep, merkte Caroline meteen op dat haar zoon een verband droeg. "Hij moet dus ergens last van hebben. Daar heeft hij me niets over gezegd. Maar ik heb de laatste 2 dagen helemaal geen contact meer gehad met hem. Hij heeft zijn smartphone afgezet om zich maximaal te focussen."

Belga

Michael kon de ambitie om de halve finales te bereiken niet waarmaken. Hij kwam nooit in zijn ritme en finishte pas als zesde in zijn reeks. Caroline: "Hij is slecht gestart en maakte daarna nog enkele foutjes. Jammer. Want hij kan beter, maar het is er niet uitgekomen in deze wedstrijd. Hij zal dan toch last gehad hebben van stress, zeker? Hij heeft er zoveel voor gedaan en dan is het spijtig dat hij daarvoor niet beloond wordt. Maar ja, hij is nog maar 21. Hopelijk krijgt hij over 3 jaar een nieuwe kans op de Olympische Spelen in Parijs."

Mama Caroline moedigde haar zoon enorm aan, maar het heeft niet mogen zijn. Beluister haar verhaal hieronder:

Radio 2

Meest gelezen