De halve finales kajak werden gevolgd in de Neerpeltse Watersport Club
Radio 2

Halve finales Limburgse kajakkers vannacht gevolgd door Neerpeltse Watersport Club: "Zekere ontgoocheling maar ook fierheid"

Bij het kajakken zijn Hermien Peters en Lize Broeckx vannacht als vijfde geëindigd en enkel de eerste vier mochten door. Ze wonnen nadien wel de B-finale op de 500 meter, waardoor ze uiteindelijk de negende plaats behaalden. Ook Artuur Peters haalde de finale niet. In de B-finale werd hij tweede, waardoor hij in de eindstand tiende werd. Dat is één plaatsje beter dan vijf jaar geleden in Rio. De halve finales werden in Neerpelt door een honderdtal liefhebbers op een groot scherm gevolgd bij de Neerpeltse Watersport Club.

Een honderdtal liefhebbers van de Neerpeltse Watersport Club kwamen vannacht samen aan de clubgebouwen om de prestaties van Artuur en Hermien Peters en Lize Broekx live te volgen. Rond 3 uur vond het hoogtepunt van de Spelen plaats voor de kajakkers. Zowel Artuur (K1 1000 meter sprint) als Hermien/Lize (K2 500m sprint) kwamen in de halve finales in actie met als grote doel de finale te halen. Allebei eindigden ze op een vijfde plaats. De fans konden het gebeuren volgen via het grote scherm dat tussen de gestapelde boten in een loods van de club werd opgesteld.

“Er is een zekere ontgoocheling, maar de anderen waren gewoon beter”, zegt  Erik, de vader van Lize.  “De andere reeks was misschien beter geweest maar straks zal de fierheid wel de bovenhand nemen. Zelf heb ik nooit de Spelen gehaald dus dit maakt het zeker allemaal goed." Al jaren levert de Neerpeltse Watersport Club olympiërs bij de vleet en dit jaar trokken maar liefst drie atleten naar Tokyo. “Mijn familie heeft de club in 1945 bij wijze van spreken opgericht, het is een traditie geworden”, zegt Dries Broekx, de broer van Lize:  “Doordat het een kleinere sport is, heerst er een familiaal gevoel.”  

Artuur Peters is dan weer afkomstig van buurgemeente Hechtel-Eksel en zijn vriendin Emma was ook aanwezig “Ik ben zo fier dat hij daar tussen de wereldtop presteert! Het was zo spannend dat ik bijna aan het sterven was. Pas aan de finish was het duidelijk dat de finale niet zou lukken.”

Meest gelezen