Videospeler inladen...

Helen Goedgebeur over hulpverlening na de watersnood: "Alleen kijken naar wat fout loopt, zou heel oneerlijk zijn"

Er worden vragen gesteld over de werking van het Rode Kruis op het terrein na de overstromingen van drie weken geleden. Onze reporter Helen Goedgebeur bezocht verschillende plaatsen in de getroffen regio in Wallonië. Bekijk hierboven haar reportage.

De hulpverlening op het terrein verloopt niet altijd en overal even efficiënt. "Er is op sommige plaatsen een probleem met de coördinatie en communicatie", zegt Helen Goedgebeur. "Op sommige plekken is men te laat in gang geschoten. Een overkoepelend commando van het Rode Kruis zou welkom zijn."

"Maar we hebben vandaag ook heel veel slachtoffers gesproken die wel heel tevreden zijn met de werking van het Rode Kruis." 

Bekijk hier het volledige gesprek met Helen Goedgebeur in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen