Aantal klanten per winkel blijft langer beperkt in Landen na stijgende besmettingscijfers

De stad Landen verstrengt de coronamaatregelen op haar grondgebied nadat het aantal besmettingen er opnieuw stijgt. Tot 15 augustus mag je weer met een beperkt aantal klanten binnen per winkel.

"Het aantal besmettingen in onze stad neemt snel toe", zegt burgemeester Gino Debroux (L'anders). "We zijn als stadsbestuur ontzettend bezorgd, zeker omdat we zien dat het gaat om de zeer besmettelijke deltavariant. Daarom roepen we onze inwoners op om voorzichtig te blijven, ook als ze gevaccineerd zijn. Mensen moeten blijven afstand houden en een mondmasker dragen op drukke plaatsen."  

Wij vragen eigenlijk aan de mensen om de gekende maatregel iets langer vol te houden

Gino Debroux, burgemeester van Landen (L'anders)

In tegenstelling tot op veel andere plekken in ons land, wordt het aantal klanten in een winkel in Landen opnieuw beperkt. De algemene regel werd onlangs afgeschaft door het Overlegcomité. "We vragen onze inwoners om de regel nog wat langer vol te houden", vertelt Debroux. "Dat hoeft eigenlijk niet meer sinds 1 augustus, maar toch willen wij die opnieuw hanteren. Na 15 augustus evalueren we de cijfers opnieuw. We vragen iedereen geduldig hun beurt af te wachten in de winkel zoals ze de afgelopen maanden hebben gedaan."

Mondmaskers

Het voorstel om opnieuw een mondmasker in de winkelstraten te dragen, vindt Debroux dan weer geen goed idee. "De besmettingen gebeuren vooral in gesloten ruimtes, binnen. Daarom dat we beslist hebben dat de mondmaskers buiten in de winkelstraten niet opnieuw op moeten. Het lijkt ons beter om het aantal klanten binnen te beperken en daar zeker een mondmasker te dragen", besluit de burgemeester.

Meest gelezen