Man opgepakt in België na dodelijk schietincident met Nederlandse oud-profvoetballer

De politie heeft in het Limburgse Bocholt een verdachte opgepakt voor het schietincident dat de voormalige Nederlandse profvoetballer Jergé Hoefdraad (35) het leven heeft gekost. Hoefdraad werd zondagochtend het slachtoffer van een schietincident in Amsterdam. Hij is vanmorgen aan zijn verwondingen bezweken. Dat heeft de Amsterdamse politie bekend gemaakt.

De schietpartij vond plaats in een pand aan de Stekkenbergweg in Amsterdam-Zuidoost. Daar was een feest aan de gang toen zondagochtend even voor 6 uur werd geschoten, meldde de politie eerder. Volgens de politie had het slachtoffer geprobeerd een ruzie te beëindigen door "ertussen te springen". 

Met hulp van de Belgische politie en medewerking van de Belgische justitie werd de identiteit en de verblijfplaats van de verdachte bekend. De 34-jarige verdachte is gisterenavond in Bocholt gearresteerd. Hij zit in ons land in hechtenis in afwachting van zijn uitlevering aan de Nederlandse justitie. Het parket van Amsterdam is een onderzoek naar het dodelijke schietincident gestart.

Meest gelezen