ELZ Baldemore legt nieuwe reservelijst voor vaccinatie aan: "Voor wie nog geen 12 is en voor wie zijn 2e prik gemist heeft"

De eerstelijnszone Baldemore start met een nieuwe, eigen reservelijst voor mensen uit Balen, Dessel, Retie en Mol die zich willen laten vaccineren tegen COVID-19. In het bijzonder is die gericht op kinderen die later dit jaar nog 12 moeten worden en op mensen die de afspraak voor hun tweede vaccinatie gemist hebben. Zo hoopt de zone dat er geen vaccins verloren gaan.

De nieuwe lijst heet VAXLIST. De eerstelijnszone mikt ermee op twee specifieke doelgroepen. 

"Om te beginnen kinderen die dit jaar nog 12 moeten worden", zegt Sarah Verherstraeten. "Want er wordt maar uitgenodigd tot op de dag van de 12e verjaardag. Dat wil zeggen dat er de komende weken nog telkens kinderen bijkomen. Een tweede groep zijn de mensen die hun tweede prik gemist hebben door één of andere reden. Die willen we toch ook aansporen om zich op de lijst te zetten, zodat hun vaccinatieschema zo snel mogelijk afgewerkt kan worden, wat nodig is om beschermd te zijn."

Kinderen zullen wel pas gevaccineerd worden, wanneer ze 12 zijn geworden. Maar door de aanmelding op de reservelijst hoopt de zone hen sneller te kunnen uitnodigen. Ook wie zich tot nu toe niet wilde laten vaccineren, mag zich nog inschrijven op VAXLIST

Meest gelezen