Stad Oostende

Oostende keurt restauratie pakhuis Hangar 1 goed: "Er komt onder andere een erotisch centrum in"

Het monumentale pakhuis Hangar 1, tussen de Stapelhuisstraat en de Westkaai Vlotdok in Oostende, wordt volledig gerestaureerd. De stad keurde de omgevingsvergunning goed. Het pakhuis krijgt een nieuwe bestemming en zal onderdak bieden aan meerdere organisaties en functies.

Hangar 1 is een vroeger pakhuis van bijna 120 jaar oud. Het is beschermd als monument, maar ligt er verloederd bij. De bedoeling is om het grondig op te knappen en om er vergaderruimtes te maken. Er wordt ook een plaats voor voedselbedeling voorzien en er komt een satellietkantoor voor de politie. Naast een horecazaak zal er ook een erotisch centrum komen, waar sekswerkers in nette omstandigheden hun klanten zullen kunnen ontvangen. Dat is best wel opmerkelijk voor een historisch pand. "Maar dat mag geen bezwaar zijn", zegt de schepen van Erfgoed en Ruimtelijke Ordening, Kurt Claeys (Open VLD).

Veilige en nette buurt

"Je mag dat echt niet linken aan de waarde van het erfgoed.", vertelt schepen Claeys. "Sekswerk is iets van alle tijden. Als je dat op een gecontroleerde manier organiseert, dan is dat een verbetering. Sekswerkers zullen in een nette en veilige buurt aan de slag kunnen."

Als er geen bezwaar wordt ingediend, kan het erotisch centrum over anderhalf jaar al open.

Meest gelezen