Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, tijdlang in lockdown na schietpartij net buiten het gebouw

Nabij de Amerikaanse hoofdstad Washington is het Pentagon een tijdlang in lockdown geweest na een schietpartij vlak bij het busstation net buiten het gebouw. Volgens sommige berichten is daar iemand neergeschoten, de hulpdiensten spreken over "meerdere gewonden",  maar verdere gegevens ontbreken nog. 

De Pentagon Force Protection Agency, de veiligheidsdienst van het ministerie, sprak vanavond over een "incident" nabij het busstation vlak bij de ingang van het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, nabij Washington. Elke dag komen duizenden pendelaars langs daar het gebouw binnen. Het enorme kantoorgebouw, waar 26.000 mensen werken, werd daarop in lockdown geplaatst. Anderhalf uur later is die lockdown opgeheven, maar het busstation vlakbij is nog altijd gesloten.

Tal van bronnen spreken over een schietpartij waarbij meerdere schoten zouden zijn gelost. De hulpdiensten spreken over "meerdere gewonden", maar er zijn nog altijd geen details over wat er precies gebeurd is en hoeveel mensen gewond zouden zijn. 

Het Pentagon is een enorm gebouw uit de jaren 40 dat het hoofdkwartier vormt van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het gebouw in de vorm van een vijfhoek ligt in Arlington, in de staat Virginia, net buiten het hoofdstedelijke district Washington DC. 

In september 2001 was het Pentagon - net als het World Trade Center in New York - het doelwit van een terreuraanslag door Al Qaeda met een gekaapt passagiersvliegtuig. Toen vielen er 125 doden in het Pentagon, 59 andere mensen stierven in het gekaapte vliegtuig. De schade aan het Pentagon bleef wel beperkt. Enkele jaren geleden schoot een man twee veiligheidsagenten neer nabij het Pentagon. De dader werd toen doodgeschoten. Hij zou mentale problemen gehad hebben.

Meest gelezen