Belga

Dan toch een beetje Pukkelpop: mini-editie al na enkele uren bijna volledig uitverkocht

Enkele uren na de start van de ticketverkoop zijn al drie van de vier dagen van het "Pukkelpopkwartier" uitverkocht. Deze ochtend kondigde de organisatie van Pukkelpop aan van 19 tot en met 22 augustus dan toch een alternatief te organiseren. Niet op de wei in Kiewit, maar aan de Hasseltse Muziekodroom. Het wordt een mini-editie voor telkens 1.500 festivalgangers, maar zonder mondmaskers of afstand. 

Festivalfans moeten het weekend van 19 tot 22 augustus dan toch niet volledig uit hun agenda schrappen. Deze ochtend kondigde de organisatie aan met het "Pukkelpopkwartier" een alternatief gevonden te hebben. De ticketverkoop startte om 13u deze middag, enkele uren later zijn al drie van de vier dagen uitverkocht.

Het wordt een miniversie van het festival, in lijn met de recente testevenementen. Dat betekent geen mondmaskers en geen social distancing. Wel moeten bezoekers een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen: een bewijs van volledige vaccinatie, van een recente negatieve test of van besmetting met het coronavirus het afgelopen half jaar.

Niet de traditionele wei in Kiewit wordt het decor, wel de Muziekodroomsite in Hasselt. Op die locatie vindt deze zomer Het Zomerkwartier plaats, waarvan Pukkelpop medeorganisator is. Het Pukkelpopkwartier zal bestaan uit vier afzonderlijke evenementen van 19 tot 22 augustus, met enkel dagtickets. De prijs daarvan is 35 euro. Er is telkens plaats voor 1.500 muziekfans.

Videospeler inladen...

Voor de artiesten

De Pukkelpop-organisatie benadrukt dat het alternatief er vooral ook komt om toch speelkansen te kunnen bieden aan de artiesten die zich geëngageerd hadden voor de geannuleerde editie. Een resem namen wordt overgenomen van de eigenlijke festivalaffiche.

Op donderdag komen Zwangere Guy en The Opposites langs. Vrijdag zijn Whispering Sons, Intergalactic Lovers en Mauro de blikvangers. Zaterdag volgt een dag voor de danslustigen met 2Manydj's, The Subs en Bazart. Onder meer Charlotte De Witte sluit zondag de mini-editie af.

De aankondiging zorgt voor een beetje goed nieuws na de negatieve berichtgeving van de voorbije weken. De afgelasting van het festival leidde her en der tot kritiek van artiesten en podiumbouwers. Er rezen ook vragen over de overheidssteun die Pukkelpop kreeg. Maar met het Pukkelpopkwartier zal er dan toch een beetje Pukkelpop zijn deze zomer.

Meest gelezen