"Voorstel story. // Voorstel tweet": wat zat er achter het vreemde bericht van minister Verlinden?

"Voorstel story. // Voorstel tweet: om 3.30u vannacht is het zover. Mijn wekker is gezet. Veel succes met de halve finale Red Lions!" Deze opmerkelijke tweet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gaat momenteel rond op sociale media. "Politiek is ploegsport, daar heeft Twitter gisteren een stukje van gezien", verklaarde ze in "De ochtend".

Twitter ging gisterenavond even helemaal los, nadat er op het account van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden per ongeluk een verkeerde versie (met iets te veel informatie) getweet was. 

Lees verder onder de foto: 

De tweet was even snel verdwenen als hij was verschenen, maar de reacties lieten uiteraard niet lang op zich wachten. Al de hele ochtend posten gebruikers voorstellen voor stories en/of tweets. Dichter Stijn De Paepe deed dat zelfs in rijmvorm. 

Maar wat was er nu aan de hand? Wie heeft op de enter-knop geduwd en die tweet de wereld ingestuurd? "Ik heb al veel gesupporterd voor alle sporthelden en ik wilde die boodschap ook geven aan de Red Lions", verduidelijkt minister Verlinden in "De ochtend". "Uiteindelijk heeft mijn team een tweet gepost. Politiek is ploegsport. Ik ben het gezicht, maar achter mij werkt een hele ploeg mee op het kabinet, binnen de administratie. Daar heeft Twitter gisteren een klein stukje van gezien."

Politiek is ploegsport 

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden

Minister Verlinden is overigens niet de enige die medewerkers heeft om haar sociale media te onderhouden. In de politieke wereld, maar ook in de sportwereld bijvoorbeeld gebeurt dat wel vaker. 

Et pour la petite histoire: minister Verlinden heeft vannacht wel degelijk de Belgische hockeymannen zien winnen. "Ik heb gekeken en ik ben blij dat ik gekeken heb. Het was spannend, maar we kunnen besluiten dat de besten gewonnen hebben."

Beluister hier de verklaring die minister Verlinden vanochtend gaf op Radio 1:

Meest gelezen