Radio 2

Aalst herdenkt ex-burgemeester Ilse Uyttersprot tijdens wake, 1 jaar na haar overlijden

In Moorsel, bij Aalst, zijn gisterenavond mensen samengekomen tijdens een wake om CD&V'ster en oud-burgemeester Ilse Uyttersprot te herdenken. Ze werd exact 1 jaar geleden om het leven gebracht door haar partner.

Het is vandaag precies 1 jaar geleden dat CD&V'ster en oud-politica Ilse Uyttersprot op 53-jarige leeftijd geweldaddig werd vermoord door haar partner. Uyttersprot was burgemeester van Aalst van 2007 tot 2012. Op het ogenblik van haar overlijden was ze nog schepen, maar zonder bevoegdheden. Ze liet 2 kinderen achter. 

Om haar overlijden te herdenken zijn gisterenavond mensen samengekomen voor een wake op het dorpsplein van Moorsel, bij Aalst. Dat is de plek waar Uyttersprot vandaan kwam. 

Kaarsjes en stilte

Tijdens de wake werden kaarsjes aangestoken. Iedereen hield er ook 1 minuut stilte. En daarbij haalden sommigen herinneringen boven. "Ik heb Ilse heel lang gekend, vooral via carnaval", klinkt het bij iemand. "Het was altijd heel aangenaam om haar tegen te komen. Ze was altijd bij alle activiteiten aanwezig."

Ilse was een graag gezien figuur, ze had weinig vijanden

Inwoner van Moorsel

"Als je ziet hoeveel mensen hier zijn, dan zie je dat Ilse iemand was die weinig vijanden had", klinkt het bij iemand anders die Uyttersprot herdenkt. "Ze was altijd voor iedereen in de weer, dus we ervaren zeker een groot gemis. Ilse was een graag gezien figuur hier in het dorp."

De dader van de moord op Uyttersprot heeft een verleden bij het gerecht en zit momenteel nog steeds in voorarrest. De reden voor de moord is nog steeds onduidelijk. Hij wacht op zijn assisenproces. Dat zal waarschijnlijk volgend jaar plaatsvinden. 

kasto80

Meest gelezen