Politiezone Grens

Fabriek in namaaksigaretten ontdekt in Wuustwezel na brandmelding: 11 verdachten opgepakt

De politie en de brandweer hebben dinsdagavond in Wuustwezel een fabriek in namaaksigaretten ontdekt. Dat meldt de politiezone Grens. Ze waren ter plaatse gekomen, omdat er een brand gemeld werd. In totaal zijn 11 personen opgepakt. De douane heeft machines, namaaksigaretten en cash geld in beslag genomen. 

Dinsdagavond omstreeks 18.30 uur werden brandweerzone Rand en politiezone Grens opgeroepen voor een brand op de Kampweg in Wuustwezel. Uit een gebouw zagen ze grijze rook ontsnappen, maar die bleek niet veroorzaakt door een brand. 

Toen de politie en de brandweer het gebouw binnengingen, wilden negen mensen op de vlucht gaan, maar ze konden tegengehouden worden. In de loods werd uiteindelijk een productielijn aangetroffen voor het maken van namaaksigaretten. 

Naast de negen aanwezigen werd ook de huurder van de loods opgepakt voor verhoor. Een elfde verdachte werd vanmorgen nog gearresteerd toen die nietsvermoedend aan de loods aankwam. 

De douane heeft verschillende productiemachines, kartonnen met namaaksigaretten en cash geld in beslag genomen.

De politie laat nog weten dat deze vondst losstaat van de grootschalige actie van de douane tegen illegale sigaretten in ons land.

Politiezone Grens

Meest gelezen