Videospeler inladen...

BEKIJK: De heide bloeit. "Het moment om "Fietsen door de heide" uit te proberen"

Het is het moment om "Fietsen door de heide" uit te proberen, want de heide is volop aan het bloeien. Het nieuwe traject in Maasmechelen, met de 300 meter lange fietsburg, trok in de eerste week al meteen 15.000 fietsers.

Na de brug fiets je richting As dwars door de Mechelse Heide, dat met 700 hectare één van de grootste heidegebieden in Vlaanderen is. Dat  wordt nu, vooral in augustus een paarse zee.

Enkele fietsers, maar ook wandelaars, zijn begin augustus al een kijkje komen nemen op de Mechelse hei.  Zo ook Jean en Guido. De twee komen er regelmatig, maar nu kwamen ze dus speciaal om te genieten van de bloeiende heide.

"Ze begint te bloeien, je ziet ze stillaan licht purper kleuren", vertelt Guido. "Het is hier natuurlijk altijd mooi: winter, herft, lente, zomer. Maar als de heide begint te bloeien, dan is ze op haar mooist natuurlijk. De mooiste tijden, die komen er nu aan." Niet alleen in Maasmechelen, ook in Zonhoven, Houthalen-Helchteren en Lommel zijn er heidegebieden.

radio 2

Meest gelezen