Facebookpagina Festival Dranouter

Festival Dranouter start vandaag: dit moet je weten

Vandaag starten de Dranouter Zomersessies XL. Dat is de corona-editie van het klassieke Festival Dranouter. Vanaf vandaag tot en met zondag kunnen 5.000 bezoekers per dag, in bubbels van maximaal 8 personen, genieten van 5 concerten per dag.

Dit jaar is er geen camping voorzien. Bezoekers kunnen dus niet overnachten en iedereen moet in een bubbel blijven van maximaal 8 personen. Om alle bezoekers op veilige afstand te kunnen plaatsen, is de tent opgesteld zoals 10 jaar geleden. Organisator Bavo Vanden Broeck: "We hebben een extra grote tent geplaatst. Die is bijna dubbel zo groot als een tent tijdens de normale editie. Het is een V-vormige tent, met in de punt van de "V" het podium. De 2 benen van de "V" zijn elk 70 meter lang. We hebben voor die tent gekozen, omdat we de mensen dan ver genoeg van elkaar kunnen plaatsen."

Mondmasker verplicht

Festivalgangers moeten geen vaccinatiepaspoort of negatieve test kunnen voorleggen om naar het festival te gaan. Je moet wel een mondmasker aan hebben om rond te lopen. In totaal worden er per dag zo'n 5.000 bezoekers verwacht. 

Regenlaarzen aangeraden

"Onze festivalweide kreeg de voorbije dagen enkele regenbuien over zich heen. Onze medewerkers zetten alles op alles om het terrein zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw komst, onder andere met tonnen schors. Ook tijdens het festivalweekend blijft het weer onvoorspelbaar. In de tent kan je de optredens gelukkig beschut volgen. Maar better safe than sorry: voorzie aangepaste (regen)kledij en stevig schoeisel dat tegen eventuele modder kan", staat er nog te lezen op de Facebookpagina van Festival Dranouter.

Meest gelezen