AFP

BEKIJK - "Gouden Nina" gehuldigd in Sint-Truiden: "Een voorbeeld voor iedereen"

Sint-Truiden heeft vanavond Nina Derwael gehuldigd na het behalen van haar gouden medaille op de Olympische Spelen in Tokio. Enkele honderden fans kwamen naar de Grote Markt om de goudenmedaillewinnares te huldigen.

De goudenmedaillewinnares kreeg de felicitaties van gouverneur Jos Lantmeters, Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) en het stadsbestuur van Sint-Truiden. “Je bent echt de vertegenwoordiger van ons land. Ik vind dat je een voorbeeld bent voor de jeugd en iedereen”, zo zei de gouverneur voor hij Nina uitnodigde voor een bezoek aan het provinciehuis.

“Je bent een groot voorbeeld voor heel veel sporters en we zijn ontzettend fier op je!”, zo stak burgemeester Veerle Heeren van wal. Van het stadsbestuur kreeg Nina Derwael naast een groot boeket bloemen ook een kunstwerk van de Truiense kunstenaar Tom Herk overhandigd.

Nina Derwael mét gouden medaille deed ook een dansje.

Videospeler inladen...

Op de Grote Markt is ook een grote spandoek geplaatst voor de goudenmedaillewinnares.

Meest gelezen