"Het lijkt wel een sprookje": Brasschaatse slaagt erin een ree en een vos samen vast te leggen op foto

"In België, in Europa of zelfs wereldwijd is een vos samen met een ree in de vrije natuur fotograferen quasi onmogelijk", schreef Yolanda Van Dromme uitgelaten op Facebook. Maar het is haar dus wel gelukt en dat in Brasschaat. "Het lijkt wel een sprookje!" Op Facebook twijfelden wel veel mensen aan de echtheid van de foto, maar die aantijging ontkent ze en volgens de fotospecialisten van Gazet van Antwerpen is er niet met de foto's geknoeid. "Misschien moeten mensen ook eens 's avonds gaan wandelen in de natuur."

"Ik was rond 21.30 uur aan het wandelen en plots stond er een vos voor mij, op zo'n 15 meter afstand", vertelt Yolanda Van Dromme op Radio 2 Antwerpen. "Dus ik begon foto's te nemen en ineens kwam er nog een ree bij. Dat is dus net alsof je in een sprookje terechtkomt."

Yolanda wil alleen kwijt dat het ergens in Brasschaat was. "De juiste locatie wil ik niet verklappen om de dieren te beschermen tegen vossenjagers. Veel mensen zien ze liever niet voor hun kippen, maar zij waren hier wel eerst." 

Die foto is echt toeval, mensen hoeven er niks achter te zoeken. Ze moeten misschien ook eens in de natuur gaan wandelen 's avonds

Yolanda Van Dromme

Dat veel mensen twijfelen aan de echtheid van haar foto vindt ze jammer. "Tja, er zijn mensen die niet zoveel in de natuur komen, die niet alles opmerken... Niet alle mensen hebben daar feeling voor. Ik ben een echte dierenliefhebber en ik observeer ze heel graag. Er zitten veel vogels in mijn tuin, soms komt er ook een haas of een eekhoorn. Dat is zo plezant om die dieren te bestuderen. Die foto is echt toeval, mensen hoeven er niks achter te zoeken. Ze moeten misschien ook eens in de natuur gaan wandelen 's avonds laat, maar dan zitten ze meestal voor de tv."

Ze hoopt dan ook dat haar foto's wel iets teweeg brengen: "Ik ben blij dat ik dit in België kan vinden en niet alleen in Afrika. Ik hoop dat ze de natuur hier nog voor een groot gedeelte gaan sparen, want het is echt nodig voor de dieren."

Meest gelezen