AFP or licensors

Rihanna mag zichzelf miljardair noemen (en dat komt niet door haar muziek)

Superster Rihanna mag zich voortaan een miljardair noemen. Dat zegt het zakenblad Forbes dat het fortuin van de zangeres in kaart heeft gebracht. Het leeuwendeel van haar vermogen heeft ze te danken aan haar cosmeticamerk Fenty Beauty. De rest komt voort uit haar lingeriebedrijf en uiteraard haar muziek.

1,7 miljard dollar of ruim 1,4 miljard euro: zo groot is volgens het zakenmagazine Forbes het fortuin van Robyn Fenty, beter bekend als Rihanna. Daarmee is ze de rijkste zangeres van de wereld en op Oprah Winfrey na ook de rijkste vrouw in de entertainmentsector van de wereld.

Hoewel Rihanna wereldberoemd werd door haar muziek, is dat niet waar het leeuwendeel van haar vermogen vandaan komt. Zowat 1,4 miljard dollar of bijna 1,2 miljard euro heeft ze te danken aan het succes van Fenty Beauty, een cosmeticamerk dat ze in 2017 samen met het luxehuis LVMH lanceerde. 

Fenty Beauty trok meteen de kaart van diversiteit met make-up in meer dan 50 huidtinten. Dat legde haar en LVMH geen windeieren want in het eerste kalenderjaar rijfden ze al 550 miljoen dollar of ruim 464 miljoen euro aan inkomsten binnen. 

De rest van het fortuin van Rihanna vloeit voort uit haar lingeriebedrijf Savage x Fenty dat zowat 270 miljoen dollar of 228 miljoen euro waard is en uiteraard ook uit haar muziek, al heeft ze intussen al jaren geen nieuwe albums meer uitgebracht.

Toch verandert niet alles wat Rihanna aanraakt in goud. In februari bevestigden Rihanna en LVMH dat hun andere samenwerking, een modelijn die ook Fenty heette en die ze in 2019 op de markt brachten, tot een einde kwam. 

Meest gelezen