Radio 2

Mama's, papa's én kinderen supporteren voor hun Belgian Cats, maar het heeft niet mogen zijn

De Belgian Cats hebben zich niet kunnen plaatsen voor de halve finale op de Olympische Spelen. Onze basketbalvrouwen verloren de wedstrijd tegen thuisland Japan met maar 1 puntje verschil. "Ik blijf achter met een triestig gevoel", zegt Sonja Tankrey, de mama van Belgian Cat Emma Meesseman uit Ieper.

In de cafetaria van het zwembad van Ieper hadden supporters, vrienden en familieleden van de Belgian Cats zich verzameld om samen de match te volgen. Zo ook de mama van speelster Emma Meesseman uit Ieper. "Mijn tikker sloeg echt op hol", zegt ze aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Maar nu blijf ik achter met een triestig gevoel. Verliezen met één punt, dat is toch niet te geloven?"

"We wisten op voorhand dat het een moeilijke match ging zijn en dat we er echt voor moesten vechten. Het zat er echt in, daarom vind ik het nu zo spijtig. Echt jammer. Ik denk dat de speelsters zelf ook ontgoocheld zijn en dat dat nog een tijdje zal duren. Want wanneer geraak je nog eens op de Olympische Spelen? Het was voor sommigen nu of nooit, denk ik."

Laatste match voor Wauters

Voor Ann Wauters uit Bellegem was het haar laatste professionele basketbalmatch. Na de Olympische Spelen stopt ze met professioneel basketbal. De kinderen van Ann nodigden hun vriendjes uit om samen, verkleed in basketbaltruitjes en de driekleur, naar de match te kijken. 

Dochter Lou en partner Lot van Ann zijn teleurgesteld, maar ook supertrots op hun mama. "Het was de laatste match van mijn mama", begint Lou. "Het is dus heel jammer dat ze verloren hebben. Maar ik ben wel heel trots op haar." Dochter Lou was ervan overtuigd dat ze een medaille gingen halen. "Het zat er echt wel in", zegt Lot, de partner van Ann. "We wisten dat het heel spannend ging zijn tegen Japan. We hebben verloren met één puntje verschil en dat doet toch wel pijn."

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen