Cultuurcentrum De Kern

10 Wilrijkse straten worden cinemastraten: "cultuur tot bij de mensen brengen"

In Wilrijk worden de komende weken tien straten omgetoverd tot cinemastraten. Dat zijn straten waar een groot scherm wordt neergepoot. Buurtbewoners kunnen dan zelf een stoeltje op straat zetten om te genieten van een film. 

Een aantal maanden geleden deed Wilrijk een oproep om cinemastraten te organiseren en morgen is het zover. "We willen cultuur naar de mensen brengen. De inwoners kunnen samen met hun straat of wijk samen naar topfilms kijken", zegt districtsschepen Hans Ides. 

De cinemastraten staan niet alleen open voor de bewoners van de straat zelf. Ook andere Wilrijkenaren zijn welkom om hun stoeltje erbij te schuiven. De toegang is voor iedereen gratis. Alle bezoekers moeten zich wel houden aan de geldende richtlijnen wegens de coronapandemie.

Op de affiche in de Wilrijkse Cinemastraten staan onder meer de films als 'A Star is Born', 'Shrek', 'De Zaak Alzheimer' en 'La La Land'.

Meest gelezen