BEKIJK - 15-jarige Anna Verheyen draait eigen film "Bittersweet sixteen" in Antwerpen

In de KDG Hogeschool campus Zuid in Antwerpen en in de Antwerp International School wordt vandaag gefilmd door Anna Verheyen. Ze is nog maar 15 jaar, maar schreef het scenario voor haar film "Bittersweet sixteen". Samen met haar ouders Jan en Lien, het bekende regisseurskoppel, draait ze deze zomer volop in Antwerpen. "Het is gewoon een prachtige stad", vertelt Anna aan Radio 2 Antwerpen. 

Op dit moment zijn de opnames bezig van de film "Bittersweet sixteen" in de KDG Hogeschool campus Zuid en de Antwerp International School. "Ik vind Antwerpen gewoon een super mooie stad", vertelt Anna in "Start Je Dag". "We hebben ook scènes 's nachts, waarbij je de prachtige lichtjes van de stad kunt zien."

De film is deels autobiografisch. "Het gaat over pestgedrag bij tieners in het middelbaar. Ik heb het zelf meegemaakt en ook veel meisjes van de cast zeiden dat ze het verhaal herkenden", zegt Anna. 

De vader van Anna is de bekende regisseur Jan Verheyen en ook haar moeder Lien regisseerde al. "Mijn papa en mama helpen allebei bij het regisseren. Papa neemt de leiding, want ik ben nog jong en ben geen expert. Het is echt een familieproject", lacht ze.

Of Anna later echt in de voetsporen van haar ouders gaat treden weet ze nog niet. "Film heeft me altijd al geïnteresseerd en schrijven doe ik ook heel graag. Maar ik ben nog jong, dus ik weet het nog niet."

Vader, moeder en dochter samen op de filmset

Videospeler inladen...

Meest gelezen