Ampere Open Air

Niet één maar twee festivals op Middenvijver in Antwerpen begin september

Op de Middenvijver in Antwerpen (Linkeroever) zal op zondag 5 september Ampere Open Air georganiseerd worden. Er zullen 10.000 bezoekers welkom zijn. Die moeten een Covid Safe Ticket kunnen tonen, wanneer ze binnenkomen, maar hoeven daarna op het festivalterrein geen mondmaskers meer te dragen en afstand te houden. Eerder werd al bekend gemaakt dat hiphopfestival Fire Is Gold naar 4 september zou verschoven worden. 

Zowel Ampere Open Air als Fire Is Gold zouden het laatste weekend van augustus plaatsvinden op de Middenvijver op Linkeroever in Antwerpen. Ze zullen nu uiteindelijk allebei verschuiven naar het eerste weekend van september. Er mogen 10.000 bezoekers binnen als ze kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, onlangs hersteld zijn van COVID-19 of een recente negatieve test hebben afgelegd. 

"Kippenvel"

"Het is bijna een beetje surreëel," zegt organisatorJoachim Marynen," na alle pogingen die we hebben gedaan om een festival te kunnen organiseren. Nu ik het zeg, gaan de haren op mijn armen omhoog, krijg ik kippenvel. We gaan proberen iets moois neer te zetten, voor een mooi publiek, zodat het met mooie herinneringen naar huis kan gaan."

Meest gelezen