Videospeler inladen...

BEKIJK: Hasseltse hockeyclub gaat uit haar dak bij Olympisch goud Red Lions

Bij hockeyclub Hasselt Stix verzamelde donderdagmiddag zo'n 80 clubleden om naar de Olympische finale tussen België en Australië te kijken. Dat zorgde na een nagelbijter van een wedstrijd en de uiteindelijke gouden medaille voor een gigantische ontlading bij het publiek.

"Dit is een dag waar iedereen in de club naartoe geleefd heeft", reageert voorzitter Raf Mommen na een zeer spannende Olympische finale. "Dat zie je ook aan de opkomst. We hebben dit evenement twee dagen op voorhand in mekaar gepuzzeld en uiteindelijk zijn zo'n 80 supporters naar de wedstrijd komen kijken."

Het succes van de Red Lions, onze nationale hockeyploeg voor de mannen, zorgt al jaren voor een ware opmars in het hockey in Limburg. In onder andere Genk, Pelt en Hasselt zijn op een aantal jaren tijd grote clubs uitgegroeid. De gouden medaille van dit jaar zal volgens Mommen alleen maar voor een versterkend effect zorgen. "We hebben al een beetje ervaring met de Olympische Spelen van 2016. Je zag toen dat er bij de start van het seizoen plots een grote opkomst was bij onze startersdagen, en dat verwachten we na dit Olympisch goud zeker", vertelt de voorzitter. "Een grote opkomst bij de startersdagen, betekent uiteindelijk ook meer leden die zich inschrijven en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn."

De twee ploegen waren echt aan mekaar gewaagd

toeschouwer

"Wat een wedstrijd", reageert een uitgelaten toeschouwer en zelf ook lid van Hasselt Stix. "Het was er eentje met heel warrige fases, maar prachtig om te zien", vertelt een toeschouwer uitgelaten. "Nagelbijter is zeker de juiste term. De twee ploegen waren echt aan mekaar gewaagd. Het is heel mooi om Australië en België tegen elkaar te zien in een finale, goud was voor hen beiden verdiend geweest."

Meest gelezen