Radio 2

Bloemencorso Blankenberge gaat door, maar wel in alternatieve vorm: "Afgelasten was geen optie"

Ook dit jaar zal de bloemencorso in Blankenberge niet in zijn traditionele vorm doorgaan. In plaats van de traditionele optocht zullen 13 bloemenwagens verspreid staan over de stad. "De nationale veiligheidscel en het crisiscentrum leverden negatieve adviezen voor een gewone corso", zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA). "Maar afgelasten was geen optie."

Normaal sluit de stad Blankenberge de zomervakantie af met een grote en feestelijke parade met bloemenwagens. Daar komen gemiddeld zo'n 60.000 à 70.000 bezoekers op af. Maar de gemeente kreeg een negatief advies van de nationale veiligheidscel en het crisiscentrum.

Volgens Burgemeester Daphné Dumery (N-VA) is de optocht te belangrijk om af te gelasten. Daarom kwam Blankenberge met een alternatief. "Natuurlijk deed dit eventjes pijn voor de organisatie, maar uiteindelijk ben ik wel blij met de oplossing die op tafel ligt", zegt ze. "Dit jaar zullen er op zondag 29 augustus 3 bloementapijten en 13 praalwagens staan met dans- en muziekacts."

13 locaties

Er zal een parcours uitgestippeld zijn naar 13 verschillende locaties, verspreid over de stad. "Bij de wagens zullen er ook dansgroepen zijn. Daar kunnen bezoekers een aantal minuutjes blijven staan. Aan elke wagen worden ook stewards geplaatst, die een oogje in het zeil kunnen houden. Maar om het echt veilig te houden, zal er in het stadscentrum een tijdelijke mondmaskerplicht gelden van 12.00 uur tot 18.00 uur. Het zal sowieso een mooie afsluiter zijn van het zomerseizoen", besluit de burgemeester. 

Archieffoto
Archieffoto

Meest gelezen