Nieuwpoort

In Nieuwpoort zijn 7 transmigranten aan boord van een klein zeiljacht opgepakt

De jachthaven van Nieuwpoort vraagt haar leden om de komende dagen extra uit te kijken naar mensen die zich verdacht gedragen. Eerder deze week werden 7 transmigranten opgepakt die verstopt zaten in een klein zeiljacht. De jachthaven had de scheepvaartpolitie gevraagd er eens een kijkje te nemen, omdat de schipper nogal onervaren overkwam. 

Afgelopen week werden 7 transmigranten opgepakt in Nieuwpoort nadat de jachthaven de scheepsvaartpolitie waarschuwde. Het is nog niet zeker of de transmigranten slachtoffer zijn van mensensmokkel. Ook de andere jachthavens aan de kust kregen een waarschuwing. Britse speurders hebben opgevangen dat er de komende dagen een 40-tal transmigranten zouden proberen om de oversteek te maken naar het Verenigd Koninkrijk met een visserschip. Daarom vragen zij iedereen om extra aandachtig te zijn. 

Meest gelezen