Neerpeltse watersportclub volgt kajakkers in de vroege uurtjes: “Leden die zo’n prestatie leveren, daar zijn we trots op!"

De Neerpeltse watersportclub stuurde dit jaar drie atleten naar de Olympische Spelen in Tokio. Vandaag waren Hermien Peters en Lize Broekx aan zet.  De watersportclub volgde de finales met spanning mee in de club. “De hele nacht wakker gebleven; maar we kunnen de Olympische Spelen fier afsluiten”, klinkt het. 

De familie en supporters van Hermien Peters en Lize Broekx zaten heel de nacht klaar om de halve finale en finale live mee te volgen in de Neerpeltse watersportclub. Peter Van Lishout, al lang verbonden aan de club, volgt hun prestaties nauw op. “Ik heb hen alle drie, ook broer Artuur Peters, persoonlijk gevolgd sinds hun jeugdjaren en heb ze hun carrière zien opbouwen tot aan de Olympische Spelen. Het is niet eenvoudig om daarvoor geselecteerd te worden.” 

 Ze voelde dat het allemaal kort bij elkaar lag, maar een derde plaats zat er niet in. Ze was heel tevreden.

Broekx belandde in de C-finale en eindigde zo op de 21e plaats. Peters werd tweede in de halve finale en startte zo in de A-finale. “De supporters gingen even uit hun dak toen ze na 250 meter in die finale als derde lag. Wanneer ze eindigde als zesde kon de pret niet op.” Ze hadden nadien een videocontact met Peters die vooral tevreden was. “Ze voelde dat het allemaal kort bij elkaar lag, maar een derde plaats zat er niet in. Ze was heel tevreden en vond dat alles goed is verlopen”, vertelt Van Lishout. 

Beluister hier het gesprek met Peter Van Lishout. Het artikel gaat daaronder verder.

Of ze iets organiseren als de kajakkers terugkomen, is nog niet zeker. Maar de jeugd van de Neerpeltse watersportclub wil zich zeker engageren. “We weten nog niet wanneer ze terug naar België vliegen, maar als je drie leden hebt die het zo goed doen, kan je dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We hopen dat het gemeentebestuur van Pelt een kleine huldiging organiseert. Dat hebben ze wel verdiend”, aldus Van Lishout trots. 

Meest gelezen