Oostende organiseert 6 mobiele vaccinatiedagen: "We willen naar de mensen toestappen"

Het vaccinatiecentrum in Oostende organiseert vanaf vandaag 6 mobiele vaccinatiedagen. De medewerkers gaan prikken zetten in verschillende ontmoetingscentra, in wijken waar er minder mensen gevaccineerd zijn. "Die inwoners zijn moeilijker bereikbaar via de gewone kanalen", zegt schepen van Welzijn en Zorg Natacha Waldmann (Groen). 

Iets minder dan 80 procent van de West-Vlamingen heeft zijn of haar eerste coronaprik nu gekregen. Met dat cijfer ligt West-Vlaanderen ruim boven het Belgische gemiddelde. Maar in Oostende steken ze nog een tandje bij. De stad organiseert vanaf vandaag mobiele vaccinatiedagen. 

"We merken toch dat voor een aantal mensen het niet zo evident is om die vaccinatie-uitnodiging te begrijpen of om daar op in te gaan", zegt Natacha Waldmann (Groen). Zij is de schepen van Welzijn en Zorg in Oostende. "Heel wat mensen hebben hun afspraak ook gewoon gemist. Die mensen willen we nu een tweede kans geven."

Mobiele vaccinatiedagen

De afgelopen weken hebben maatschappelijk werkers mensen opgebeld, aangesproken of opgezocht om hen te vragen of ze interesse hadden om dan toch nog een vaccin te krijgen. In verschillende ontmoetingscentra konden de inwoners ook terecht met al hun vragen over het vaccin.

"Ook tijdens de mobiele vaccinatiedagen willen we nog informatie geven aan de mensen, op een plaats die zij kennen en vertrouwen. Ik heb het dan bijvoorbeeld over de sociale kruidenier Antenne op de Torhoutsesteenweg. Dat is een ontmoetingsplaats voor mensen met een kwetsbaar profiel", zegt Waldmann.

Waar en wanneer?

De eerste mobiele vaccinatiedag vindt straks plaats in het Westerkwartier bij de sociale kruidenier Antenne. Daar kunnen mensen terecht tussen 13 en 17 uur. Ook op 26 augustus kunnen mensen daar terecht voor een coronavaccin. "Daarnaast zullen we op andere momenten in de verschillende ontmoetingscentra van de stad de deuren opengooien om de mensen een prikje te geven", besluit de schepen.

Meest gelezen