Union Sint-Gillis

Union Sint-Gillis veilt wedstrijdshirts en haalt zo 4600 euro op voor slachtoffers van wateroverlast

De Brusselse voetbalclub Union Sint-Gillis heeft 4600 euro ingezameld voor de slachtoffers van de wateroverlast in Wallonië. Dat bedrag heeft de club opgehaald door 15 spelerstruitjes en keepershandschoenen te veilen.

De Pro League, de organisator van het eersteklassevoetbal in België, lanceerde een tijdje geleden een oproep aan de profclubs om mee geld in te zamelen. "We hebben de truitjes geveild die de spelers onlangs hebben gedragen in de wedstrijd tegen Anderlecht. Het zijn de ongewassen shirts van alle spelers die die dag op het veld hebben gestaan", vertelt Alain Eliasy van de Union Foundation, de sociale werking van de club. Union won die wedstrijd trouwens met 1-3 tegen paars-wit. "Ik denk dat de supporters door die overwinning extra enthousiast waren om mee te bieden." 

De spelers hebben zelf ook nog kledij, speelgoed en eten ingezameld. De supporters van Union Sint-Gillis zijn op eigen houtje gaan schoonmaken in getroffen woningen in Luik. "Als Brusselaars hebben wij geen last gehad van overstromingen, maar we konden niet aan de kant blijven toekijken en niets doen", aldus Eliasy.

Paars-wit laat hart zien

Ook onder andere RSC Anderlecht zamelde geld in voor het noodfonds door wedstrijdshirts te veilen. Daar konden supporters bieden op truitjes die tijdens de vriendschappelijk wedstrijd tegen de Nederlandse club Ajax werden gedragen. Ook de Nederlanders schonken hun truitjes aan het goede doel. In totaal bracht die veiling zo'n 9067 euro op. Alle opbrengsten gaan naar het noodfonds dat de Pro League heeft opgericht.

Meest gelezen