Bpost vraagt kaderleden om te helpen bij eindejaarspiek

Bpost is van plan om kaderpersoneel in te schakelen om de eindejaarspiek in de pakjesbezorging mee te helpen opvangen.  De CEO van Bpost Dirk Tirez heeft al gezegd dat hij zal meedoen.

Vorig jaar werd Bpost overrompeld door de vele pakjes die tussen Black Friday en de eindejaarperiode werden verstuurd. Maar in tegenstelling tot de buitenlandse postbedrijven kon Bpost daar ook niet echt van profiteren, omdat het op die piek niet was voorbereid. Bpost moest in allerijl extra uitzendkrachten in dienst nemen en bestelwagens huren wat de kosten fors deed toenemen.

Voor de nieuwe CEO Dirk Tirez is de eindejaarperiode in goede banen leiden de topprioriteit. Bpost is nu al op zoek naar extra werkkrachten, wat niet overal even makkelijk is wegens de krapte op de arbeidsmarkt. Daarom heeft Tirez nu ook aan het personeel van de centrale diensten, inclusief het kaderpersoneel en het directiecomité, gevraagd om 2 à 3 weken in de eindejaarsperiode te helpen bij de pakjesbedeling.

Hoeveel mensen daarop zullen ingaan, dat weten we nog niet. De topman noemt de actie een vorm van teambuilding om de bevolking van dienst te kunnen zijn. Maar hij vindt het ook een erkenning voor de job van de postbodes die de kern van het bedrijf uitmaken.

“Bpost is Back"

“Bpost is Back", zei Tirez gisteravond bij de voorstelling van de halfjaarresultaten. De bladzijde van Jean-Paul Van Avermaet, de vorige topman die moest vertrekken wegens zijn vermoedelijke rol in een kartelzaak, is omgedraaid. Bpost heeft na enkele sterke maanden voor de tweede keer op rij de winstverwachtingen voor het hele jaar opgetrokken: van 265 miljoen bedrijfswinst tot 340 miljoen nu.

De forse groei van e-commerce tijdens corona houdt aan. En opvallend: de klassieke brievenpost doet het weer wat beter. Jarenlang ging de brievenpost jaarlijks met 7 à 8 procent per jaar achteruit, maar nu blijft die stabiel. Bpost verklaart dat vooral door het feit dat de overheid in deze coronatijden meer communiceert met de burger en dat vaak via brieven doet. 

Meest gelezen