BEKIJK - Braziliaanse politie vindt 1,3 ton cocaïne in koffers op privéjet onderweg naar ons land

De politie van Brazilië heeft op de luchthaven van Fortaleza, in het noordoosten van het land, 1,3 ton cocaïne onderschept op een privéjet die zou vertrekken naar de luchthaven van Zaventem. Dat meldt de Braziliaanse politie op haar website, ontdekte de krant De Tijd.  De drugs, het vliegtuig, mobiele telefoons en documenten zijn in beslag genomen.

Het was afgelopen woensdag dat de Brazilaanse politie binnenviel op een privéjet op de luchthaven van Fortaleza, in het noordoosten van het land. Dat meldt de politie op haar website. Uit een onderzoek bleek dat er mogelijk cocaïne aan boord was, en dat klopte.

Bekijk hieronder de beelden van de onderschepte drugs:

Videospeler inladen...

In 24 koffers aan boord zat in totaal 1,3 ton cocaïne. De Spaanse passagier en 4 Turkse bemanningsleden werden opgepakt. De drugs zijn in beslag genomen, net als het vliegtuig, enkele mobiele telefoons en documenten.

Dat er drugs worden onderschept op een privéjet die onderweg is naar ons land, is erg uitzonderlijk. De Belgische federale politie spreekt zelfs van een primeur.

Meest gelezen