Radio 2

Opvallend meer alcoholvrije cocktails verkocht op Dranouter festival: "Omdat er geen camping is, moet iedereen nog naar huis"

Donderdagavond sloot Hooverphonic de eerste festivaldag op Dranouter af. Dit jaar verloopt iets anders dan andere jaren. In bubbels van 8 kunnen de 5.000 bezoekers per dag mét mondmasker genieten van 5 optredens. Er wordt dit jaar ook geen camping georganiseerd en dat was ook te zien aan het drankverbruik. Er werden opvallend méér alcoholvrije cocktails geschonken.

De eerste dag van het coronaveilig alternatief van Dranouter zit er op. Donderdagavond kwamen de Zomersessies XL rustig op gang. Dat getuigt ook Karen Viaene die elk jaar samen met medewerkers van Oxfam Wereldwinkel Brugge de bar verzorgt: "De mensen mogen tot bij ons aan de bar komen en dat verloopt vlot. Mensen zijn echt gedisciplineerd."

Een opvallende verandering aan de bar: er werden op de eerste dag meer alcoholvrije cocktails verkocht. "Normaalgezien maken we mojito's zonder alcohol bijna uitsluitend voor kinderen en zwangere vrouwen. Nu hebben we echt opmerkelijk veel alcoholvrije cocktails moeten bereiden. Volgens mij komt dat omdat er geen camping georganiseerd is, waardoor er veel nog naar huis moeten rijden 's avonds."

"Iedereen hield zich aan de regels"

Viaene bevestigt dat iedereen zich goed aan de regels hield. "Mensen dragen mondmaskers, moeten afstand houden, maar de sfeer en de manier waarop mensen tot ons komen, dat blijft vertrouwd. We hebben ook een stralende dag achter de rug, al viel er 's avonds wel wat regen. Ik vrees wat voor een drassig terrein vandaag", lacht ze.

Vrijdagavond is de festivaldag in Dranouter uitverkocht, dan wordt het wellicht wat drukker maar Karen Viaene heeft er vertrouwen in: "Als het wat drukker werd, dan stonden mensen in twee rijen met een redelijke afstand aan te schuiven terwijl ze vroeger als één groot nest voor de bar stonden. Dat is eigenlijk alleen maar positief voor ons."

Beluister hier het gesprek uit Start Je Dag op Radio 2 West-Vlaanderen:

Radio 2

Meest gelezen