Radio 2

Jongeren met beperking sporten op strand Oostende: "Ik ben zenuwachtig om voor het eerst te surfen"

Voortaan staat het sportstrand aan de surfclub Inside Outside in Oostende ook ter beschikking voor jongeren met een beperking. De organisatie Briek werkte een aanbod van strand- en waterpret uit. De jongeren kregen hun eerste initiatie surfen. Zij waren alvast enthousiast!

G-sporten of sporten voor mensen met een beperking worden alsmaar populairder. Er is voetbal, netbal, zwemmen, petanque enzovoort. Maar G-sporten aan zee komt nog niet vaak voor. In Oostende brengen ze daarin verandering. Voortaan staat het sportstrand aan de surfclub Inside Outside ook ter beschikking voor jongeren met een beperking. 

De Stad Oostende vroeg Briek om deze zomer een specifiek aanbod uit te werken. Die vzw organiseert vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een beperking. Kevin Bourguignon van Briek: "Het is echt belangrijk dat ook wij dit sportstrand kunnen gebruiken. Eerder deze week stond er een multisportevent op de planning en dat bestond uit diverse beachgames. Een groep van een 15-tal tieners speelde er petanque, golf en volleybal. Maar vandaag is er het hoogtepunt van ons Zon-Zee-Strand-kamp. Via surfclub Inside Outside konden we een middagje surfinitiatie inboeken."

Zenuwachtig voor eerste keer surfen

Shana Delorge is dolenthousiast. "We sporten anders op een plein of in een school. Maar op het strand is het veel leuker. Zo meteen ga ik voor de eerste keer in mijn leven surfen. Ik heb zenuwen want ik wil niet verdrinken. Het moeilijkste is om niet van die plank te vallen, denk ik. Er zijn nogal wat golven maar die heb je nodig om te surfen."

Schepen Hina Bhatti (Open VLD), bevoegd voor het beleid voor mensen met een beperking: "Jongeren met een beperking hebben nood aan een boeiend en gevarieerd vrijetijdsaanbod. Nieuwe uitdagingen prikkelen hen en stimuleren hen om iets ongekends uit te proberen. Hierdoor ontwikkelen ze hun talenten en hun zelfvertrouwen. We zijn blij dat Briek is ingegaan op onze vraag om hier in augustus een reeks activiteiten te organiseren. Op het sportstrand kunnen ze zich zorgeloos uitleven tijdens de zomerinitiaties die hier ook voor hen vanaf nu zullen gebeuren."

Radio 2

Meest gelezen