Pixabay

Politie Mechelen onderschept snelheidsduivel na korte achtervolging

De verkeersploeg van politiezone Mechelen-Willebroek kon gisterenavond na een korte achtervolging een roekeloze chauffeur inrekenen. De man uit Vorselaar reed op verschillende plaatsen ver boven de toegestane snelheid. Het parket trok zijn rijbewijs in voor 15 dagen. 

De patrouille kreeg het voertuig voor het eerst in het oog aan het winkelcentrum Malinas. Het voertuig tikte daar, in een zone 50,  75 kilometer per uur aan. Vervolgens versnelde de 24-jarige chauffeur naar 125 km per uur, bijna het dubbele van de maximum toegelaten 70 kilometer per uur.  Na een voertuig langs rechts in te halen, haalde hij 155 kilometer per uur, daar waar je slechts 90 kilometer per uur mag rijden. 

De politie kon de auto uiteindelijk tot stilstand brengen in Sint-Katelijne-Waver. De chauffeur gaf toe dat hij vermoedelijk te snel gereden had met zijn bedrijfswagen. Het parket trok zijn rijbewijs in voor een periode van 15 dagen. Toen de zaakvoerder werd gecontacteerd om het voertuig op te halen, bleek hij op dezelfde plek anderhalf jaar geleden zelf zijn rijbewijs te zijn kwijtgeraakt. Ook hij reed veel te snel. 

Meest gelezen