Videospeler inladen...

Iedereen verdient vakantie: via deze projecten kunnen mensen in armoede ook op reis

De Vlaamse overheid maakt geld vrij voor mensen die in armoede leven en ook op vakantie willen gaan. Het gaat om een som van 1,7 miljoen euro, verdeeld over 96 projecten. Vlaanderen coördineert die via de website iedereenverdientvakantie.be.

Horizont vzw organiseert deze week een vakantie "Luxueus Limburg" in Gors-Opleeuw voor mensen met een beperkt budget. Bekijk hier hoe het eraan toe gaan:

Videospeler inladen...

Kurt De Peuter is mee op vakantie in Gors-opleeuw en hij geniet ervan. Hij kan het alleen maar aanraden aan mensen in zijn situatie:
"In het begin van het jaar kom je te weten welke vakantie er wordt aangeboden. En dan is het altijd spannend", vertelt hij. "Het is een moeilijke stap om toe te geven dat je in armoede leeft. Maar voor de degenen die dat niet durven zeggen, zou ik zeggen: zet die stap, want er is wel degelijk hulp."

Voor kwetsbare mensen is het des te belangrijker dat ze op vakantie kunnen

Minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA)

Steun van Toerisme Vlaanderen

Minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) vindt het net extra belangrijk dat kwetsbare mensen op vakantie kunnen. "Iedereen verdient vakantie. Daarom zorgt Toerisme Vlaanderen dat mensen die een drempel ondervinden om op reis te gaan, dit toch kunnen doen. Voor onze kwetsbare mensen is het des te belangrijker dat ze er even tussenuit kunnen. Wie op vakantie gaat, maakt mooie herinneringen. Dat willen we deze mensen vanuit Toerisme Vlaanderen ook gunnen."

Roeland Schaeken van Horizont vzw beaamt dat: "De coronapandemie heeft deze mensen niet alleen getroffen op financieel vlak, maar ook op sociaal vlak. Door hen op vakantie te sturen, geven we hen de kans om een week te laten genieten en een beetje hun zorgen te vergeten."

Meer weten? Neem dan een kijkje op de website iedereenverdientvakantie.be

Meest gelezen