Op de Boomsesteenweg ging een kogel door een raam

Drie schietincidenten in Antwerpen vannacht

Op drie verschillende plaatsen in de omgeving van Antwerpen is vannacht geschoten. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Of de schietincidenten te maken hebben met het drugsmilieu, is nog onduidelijk.

Rond 1u vannacht werd een huis beschoten op de Bisschoppenhoflaan in Deurne. De politie vond achteraf één kogelinslag in de garage. "Een bewoner meldde dat zijn huis werd beschoten. In het huis waren op dat ogenblik nog 10 mensen aanwezig, maar niemand raakte gewond", zegt Lieselotte Claessens van het parket van Antwerpen. Naar de oprit van datzelfde huis werd vorige maand nog een flitsgranaat gegooid. Dat is een granaat die wel een luide knal geeft, maar geen schade veroorzaakt.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Na de schietpartij stelde de politie een wegversperring op aan de Cantincrodelaan in Borsbeek. Een verdachte auto weigerde te stoppen. "Dat voertuig is tegen hoge snelheid langs die versperring gereden, waarna de politie een schot heeft gelost. Het voertuig kon ontkomen en is later in Rotterdam teruggevonden, maar zonder de inzittenden", zegt het parket. De auto, een witte Volkswagen Golf, had Nederlandse nummerplaten.

Een derde schietincident was er op de Boomsesteenweg in Wilrijk. "Ook daar werden verschillende schoten gelost, waarvan er enkele in de gevel van een superette belandden. Het gerechtelijk labo, de federale gerechtelijke politie en de lokale recherche zijn ook daar ter plaatse gekomen." Het parket heeft voor de twee schietpartijen tegen woningen een onderzoeksrechter gevorderd voor moordpoging en voor inbreuken op de wapenwet. "Of er een verband is tussen de twee zaken en of er een link is met het drugsmilieu, wordt nu verder onderzocht door de onderzoeksrechter."

Meest gelezen