Noortje Palmers

BEKIJK - Antwerp Pride laat LGBTQ+-personen schitteren, maar: “Ik kan nog steeds vermoord worden om wie ik ben”

De Antwerp Pride is van start gegaan. Het is een meerdaags festival dat de LGBTQ+-gemeenschap (holebi's en transpersonen red.) viert en de lange weg die de ze al heeft afgelegd naar aanvaarding en gelijke kansen. Nog tot zondag zijn er tal van evenementen. Zo is er het bijzonder project "Trail of Stories". De organisatie zet hiervoor 13 holebi's en vrienden van de holebigemeenschap in de kijker. Ook VRT NWS sprak met hen en luisterde naar hun bezorgdheden. "Ik zie een duidelijke tendens naar meer agressief gedrag", getuigt een van hen. "Een groeiende tendens naar homohaat en holebifobie in binnen- en buitenland is duidelijk voelbaar. Daar lig ik vaker wakker van." Bekijk hieronder de reportage.

Videospeler inladen...

Meer informatie over het project "Trail of Stories" met diverse portretten van o.a. Sidi Larbi Cherkaoui en Ann Wauters, vind je op de website van de Antwerp Pride.

Meest gelezen