Radio 2

Familie en vrienden trots op Olympisch brons voor Pieter Devos: "Van kindsbeen af gedreven ruiter"

Het Belgisch jumpingteam behaalde op de Olympische Spelen de bronzen medaille. Tot de ploeg behoort Pieter Devos uit Bekkevoort. Eerst was Pieter reserve voor de ploeg, maar na het uitvallen van Niels Bruynseels mocht hij met zijn paard Claire Z toch in de ring. Familie en vrienden zijn trots op zijn prestatie.

Voor mama Martine Theunis was het een emotionele ervaring. "Tegen alle verwachtingen in belandde Pieter in de Belgische ploeg en hij heeft het erg goed gedaan." Haar zoon is van kindsbeen af met paarden bezig. "Hij was altijd een gedreven ruitertje en doorliep alle categorieën. Pieter was diverse keren Belgisch kampioen. Hij combineert de paardensport trouwens met zijn baan in ons fruitbedrijf hier. Hij wil voorlopig geen van beide opgeven." 

Wouter Devos, de broer van Pieter, bekomt nog van de stress van de wedstrijd. "Ik doe zelf ook aan paardrijden, maar niet op het niveau van mijn broer (lacht)." Hij bevestigt dat Pieter een doorzetter is. "Eerst was er wat ontgoocheling dat hij in de reserveploeg stond, maar dat heeft hij snel van zich afgeschud. En hij is blijven vechten, voor het moment dat ze hem nodig zouden hebben. En dat heeft geloond."

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Caroline Poels, de partner van Pieter, is superblij. "Het is toch wel een speciaal traject geweest want hij wist tot het allerlaatste niet of hij zou kunnen starten. Ik had superveel zenuwen. Er spelen zoveel factoren mee, kleine details die maken of je een goede prestatie neerzet of niet. Zijn paard Claire hebben we samen opgeleid. Het is geen gemakkelijk paard; ze heeft veel temperament. Maar Pieter en Claire kennen mekaar nu door en door. Dat maakt het zo mooi dat ze dit samen bereikt hebben."

Meest gelezen