Radio 2

4.000 euro aan materiaal gestolen uit bestelwagen van tuinaannemer in De Panne

In De Panne is dit weekend de bestelwagen van een tuinaannemer opengebroken. De dieven gingen lopen met zo'n 4.000 euro aan materiaal. De politie roept mensen die iets verdachts hebben gezien op om contact op te nemen. 

Tuinaannemer Benoit Cobbaert (30) parkeert zijn bestelwagen altijd vlakbij zijn huis in de Duinenstraat in de Panne. Zondagochtend zag hij hoe de bestelwagen was opengebroken en leeggehaald. "Alles wat niet te zwaar was, hebben ze meegenomen. In totaal werd er zo'n 4.000 euro aan materiaal gestolen: een bladblazer onder meer, een kettingzaag, haagschaar, boormachine en een slijpmachine. Sommige van die dingen waren nog gloednieuw. Enkel de grasmachine en een stuk van mijn bosmaaier, die vasthing, zijn blijven liggen." Een hele tegenslag voor de jonge aannemer, want gestolen goederen worden niet gedekt door de verzekeraar.

Getuigen gezocht

Het lijkt erop dat de dieven het slot doorboord hebben. Maar de buren of de jonge tuinaannemer zelf hebben niets gehoord of opgemerkt. De komende weken zal Benoit zich moeten behelpen met materiaal van collega's. Ondertussen diende hij ook een klacht in bij de politie. Hij hoopt dat er camerabeelden zijn in de buurt waarmee ze de dieven kunnen opsporen. Wie tips zou hebben, kan dit doorgeven aan de politie van De Panne. 

Meest gelezen